Logo beretta white
Beretta Ultraleggero
Brand

Beretta Ultraleggero

Cirkapris från
32999,00

Med Beretta Ultraleggero påbörjas en helt ny era inom hagelvapen. Genom banbrytande design flyttar man  gränserna för vad som tidigare varit möjligt att göra. Tack vare en skelettdesign av lådan och ett antal andra viktminskande åtgärder får man en vikt som tidigare endast varit möjlig genom att använda aluminium. Vikten för ett vapen med 61 cm pipa landar på 2,8 kg. cirka 400 gram lättare än motsvarande vapen utan de viktbesparande tekniska lösningarna.

 

Ultraleggero receiver

Berettas klassiskA låssystem

Ultraleggero har en klassiskt slank design med Berettas välkända och trygga låssystem baserat på 690-mekanismen. Genom omfattande studier och intensivt testande har sidorna och botten på mekanismen kunnat fräsas ut utan att minska säkerheten i konstruktionen.

Beretta har utvecklat en nya variant på sidplåtar och botten på lådan. De är tillverkade av 3D-printad svart techno-polymer med laserfräst gravyr vilket ger en reflekterande effekt som till viss del överträffar vanlig gravyr. Beroende på hur ljuset faller på gravyren framträder olika mönster och beteckningen Ultraleggero. Dessa svarta delar ger vapnet en helt egen karaktär och passar väl ihop med den svarta ytan på stålet i lådan.

 

Ultraleggero Barrel crop

Piporna

Piporna är Berettas Steeliumpipor på vilka man valt att inte sätta någon mellanspång, även detta för att spara vikt och få rätt balans i vapnet. Vapnet finns med 61, 66, 71 och 76 cm pipor, har 6x6 mm spång och Optima HP-choker för att tåla intensivt stålhagelskytte.

 

 

Ultraleggero stock

Kolven

Kolven är gjord i oljad grade 2,5 valnöt. Kolvmämnena är speciellt utvalda för lätthet utan att kompromissa på hållbarhet eller utseende. Håligheten där kolvbulten går har fått en större urfräsning för att spara vikt. Till att börja med kommer Ultraleggeron med fast kolv med 35/55 drop och samt fast kolv i det kompaktare Vittoriautförandet – det vill säga Berettas lite kompaktare modell med Montecarlo-kolvkam. Under året kommer även båda utförandena för vänsterskyttar.