Benelli logo
Benelli Montefeltro med träkolv
Brand

Benelli Montefeltro Wood

Cirkapris från
22800,00

Den första versionen i den nya Montefeltrofamiljen.  Det har fått en större urfräsning vid laddporten samt att varbygelns design underlättar laddning. Utkastarporten har gjorts större och fått en lite lätt bakåtvinklad öppning. Frigörningsknappen för slutstycket är större och även slutstyckshandtaget har gjorts något större och fått ett tydligare mönster för att vara enklare att hantera.

På ovansidan av lådan finns frästa spår för optikmontage, spången är något bredare för att ge bättre pekbarhet och det fiberoptiska kornet är längre än på den förra modellen.

På den estetiska sidan har utsidan av lådan fått lite moderna tolkning med skarpare vinklar och förstärkningslinjer, framstockens form sticker ut med en tydlig skiftning i tjocklek - tjockast på mitten - för att fungera optimalt oberoende av anlägg och skjutstil.

Benelli Montefeltro med träkolv

Mekanismen är oförändat rekylomladdande i kaliber 12/76 med roterande slutstyckshuvud och anpassad till svensk lagstiftning med  1 + 2 skott. Kolvlängden är 365 mm, vapnet finns med 61, 65, 70 och 76 cm pipa. Vikten är cirka 3 kg med 70 cm pipa.

Montefeltro levereras utan koffert i en nyutvecklad rostskyddande kartong helt utan plast. Det följer med ett kit med brickor för justering av drop och cast, fem choker, chokenyckel och en liten flaska med Benelliolja.

Benelli Montefeltro levereras i rostskyddande kartong