Benelli logo
Benelli Lupo med valnötskolv
Brand

Lupo Wood

Cirkapris från
25499,00

Benelli Lupo med valnötskolv har samma justerbarhet som sitt syntetsyskon. Med de tillbehör som kommer med vid leverans kan man ställa in vapnet i 36 olika positioner. Den kikarsiktesanpassade Montecarlokolven gör att man behöver rotera slutstycket ett halvt varv för att få ut det ur vapnet, detta gör man genom att trycka in slutstycksspärren, släppa ut slutstycket en bit ytterligare och sedan rotera det ett halvt varv. Avfasningen i bakkant på slutstycket gör att det passerar kolvkamen. Vid återmontering sätter man in slutstycket upp och ned för in det en bit för att sedan rotera in det på plats.

Ovanpå vapnet sitter en Picatinnyskena direkt vid leverans. Samtliga metalldelar i stål - utom skenan - har Benellis patenterade BE.S.T.-behandling och gör vapnet extremt tåligt mot slitage och korrosion. Även slutstycket och slutstyckshandtaget är BE.S.T. behandlade, slutstycket har tre låsklackar och en utstötare i slutstyckshuvudet.

Lupo slutstycke

Lupo bygger kring ett minichassi i aluminium med integrerad varbygel vilket ger ett synnerligen välskjutande vapen – Lupo har en treskotts sub-MOA-garanti. Den friflytande pipan är kallhamrad och Crio-behandlad.

Lupo Wood närbild av mekanismen

Lupo kommer med ett dubbelradigt femskottsmagasin som kan laddas på plats i vapnet. Säkringen sitter behändigt placerad på kolvhalsen. Avtryckarvikt justerbar mellan 1-2 kg. 

Rekyldämpning tas om hand av Progressive Comfortsystemet som är integrerat i bakkappan.  Kolvlängden 350 mm ur kartong. Två förlängningsinsatserna på 12,5 mm vardera ger möjlighet att förlänga till 362,5 och 375 mm, dessa följer med vid leverans. 10 mm längre bakkappa finns som tillbehör och då kan man får till längderna 360, 372,5 och 385 mm.

Benelli Lupo olika möjliga kolvlängder

Mynningsbroms finns som extra tillbehör, även denna BE.S.T. behandlad.