Logo tikka white
Tikka T1x Hunter småviltstudsare med valnötskolv
Brand

T1x Hunter

Cirkapris från
11699,00

T1x Hunter är byggd på den väl beprövade och välskjutande T1x-mekanismen. Valnötskolven har samma kolvform som storebror T3x men med en tunnare bakkappa. Den laserskurna nätskärningen är anpassad för nordiska klimat och ger säkert grepp även med snöiga handskar. Önskar man mer längd kan man köpa T3x bakkappan och de mellanlägg som finns som tillbehör för ytterligare förlängning.  

T1x har 11 mm spår för montage av optik, beroende på val av kikarsikte så används med fördel Optilock med bas och ring där man kan välja höjd på ringarna och få ett så lågt montage som möjligt.

Magasinet rymmer fem skott i .22 lr eller sex skott i .17HMR. Det ger en snygg profil då magasinet inte sticker ut nedanför kolven. Det större magasin - som är standard på syntetutförandet - finns att köpa som tillbehör, det tar tio skott i båda kalibrarna.

 Tikka T1x har samma avtryckarenhet som T3x så det är ett av branschens bästa standardtrycken med justerbar avtryckarvikt från 1-2 kg. Justering görs enkelt via ett litet hål i magasinsbrunnen.

Vapnet har som övriga T1x-modeller fast pipa och levereras med en kallhamrad 51 cm pipa. Vapnet är förberett för ljuddämpare tack vare att det är gängat på fabriken med en
½-tum x 20 UNF gänga, så man slipper göra ingrepp i efterhand och tappa garantierna.