Benelli logo
Benelli Lupo
Brand

Lupo

Cirkapris från
24299,00

Benelli  Lupo är den första repeterstudsaren i världen med multijusterbar kolv, Benelli använder sig av samma typ av justerbrickor man har på både sina halvautomater och på hagelbocken 828U och man kan få till inte mindre än 72 olika positioner med de tillbehör som följer med i kartongen vid leverans.

Lupo bygger kring ett minichassi i aluminium med integrerad varbygel vilket ger ett synnerligen välskjutande vapen – Lupo har en treskotts sub-MOA-garanti. Den friflytande pipan är kallhamrad och Crio-behandlad.

 

Ovanpå vapnet sitter två Picatinnyklackar direkt vid leverans – fullängdsskena finns att köpa till som tillbehör. Samtliga metalldelar - utom klackarna - har Benellis patenterade BE.S.T.-behandling och gör vapnet extremt tåligt mot slitage och korrosion. Även slutstycket och slutstyckshandtaget är BE.S.T. behandlade, slutstycket har tre låsklackar och en utstötare i slutstyckshuvudet.

Lupo kommer med ett dubbelradigt femskottsmagasin som kan laddas på plats i vapnet. Säkringen sitter behändigt placerad på kolvhalsen.
Avtryckarvikt justerbar mellan 1-2 kg.

Rekyldämpning tas om hand av Progressive Comfortsystemet som är integrerat i bakkappan.  Kolvlängden 350 mm ur kartong. Två förlängningsinsatserna på 12,5 mm vardera ger möjlighet att förlänga till 362,5 och 375 mm, dessa följer med vid leverans. 

Benelli Lupo progressive comfort bakkappa

10 mm längre bakkappa finns som tillbehör och då kan man får till längderna 360, 372,5 och 385 mm.
Med dessa tillbehör  kan man ställa in vapnet i hela 432 olika positioner, så nu behöver man som jägare inte längre anpassa sig till vapnet. 

Benelli Lupo olika möjliga kolvlängder

Tillsammans med den utbytbara kolvkammen Combtech som minimerar rekylkrafterna in i käkbenet är Lupo mycket behaglig att skjuta. Det finns två extra kolvkammar som tillbehör om man önskar högre kolvkam.

Benelli Lupo kolvkam

Vapnet tillverkas i .308Win, 300WinMag, 30-06, 6,5 Creedmoor, 270Win, 243Win. (2022)
Oavsett kaliber och piplängd alltid gängad 14x1. 

Garantier: 10 års garanti mot mekaniska fel.  BEST-behandlade delar 25 års garanti mot rost.

Vikt: ca 3,2 kg med 56 cm pipa (308Win)
Längd 108 cm med 56 cm pipa.
Mynningsbroms finns som extra tillbehör, även denna BE.S.T. behandlad