Benelli Lupo - Benellis första repeterstudsare

17.05.2021

Benelli Lupo är företagets första repeterstudsare och som vanligt går Benelli sin egen väg och gör ett helt unikt vapen.  Lupo – vilket betyder varg på Italienska – är den första repeterstudsaren i världen med multijusterbar kolv, Benelli använder sig av samma typ av justerbrickor man har på både sina halvautomater och på hagelbocken 828U och man kan få till inte mindre än 72 olika positioner med de tillbehör som följer med i kartongen vid leverans.

Önskar man ytterligare justermån så finns en längre bakkappa och två kolvkammar i olika höjder som extra tillbehör. Summerar man de inställningar som går att få till med dessa tillbehör så går det att ställa in Benelli Lupo i 432 olika positioner så nu behöver man som jägare inte längre anpassa sig till vapnet.

Lupo bygger kring ett minichassi i aluminium med integrerad varbygel vilket ger ett synnerligen välskjutande vapen – Lupo har en treskotts sub-MOA-garanti. Den friflytande pipan är kallhamrad och Crio-behandlad.

Lupo snett underifrån

Ovanpå vapnet sitter två Picatinnyklackar direkt vid leverans – fullängdsskena finns att köpa till som tillbehör. Samtliga metalldelar - utom klackarna - har Benellis patenterade BE.S.T.-behandling och gör vapnet extremt tåligt mot slitage och korrosion. Även slutstycket och slutstyckshandtaget är BE.S.T. behandlade, slutstycket har tre låsklackar och en utstötare i slutstyckshuvudet.

Lupo slutstycke

Lupo kommer med ett dubbelradigt femskottsmagasin som kan laddas på plats i vapnet. Säkringen sitter behändigt placerad på kolvhalsen. Avtryckarvikt justerbar mellan 1-2 kg.

Rekyldämpning tas om hand av Progressive Comfortsystemet inne i kolven, tillsammans med den utbytbara kolvkammen Combtech som minimerar rekylkrafterna in i käkbenet är Lupo mycket behaglig att skjuta.

Kolvlängden är 350 mm vid leverans, de två förlängningsinsatserna på 12,5 mm vardera gör att man kan justera till 362,5 och 375 mm med det som kommer med vid köp. Det finns en 10 mm längre bakkappa som tillbehör och då kan man får till längderna 360, 372,5 och 385 mm.

Garantier: 10 års garanti mot mekaniska fel.  BEST-behandlade delar 25 års garanti mot rost.

Vikt: ca 3,2 kg med 56 cm pipa (308Win)

Längd 108 cm med 56 cm pipa, 51 cm pipa kommer senare i år. Alltid gängad 14x1som standard.

Mynningsbroms finns som extra tillbehör, även denna BE.S.T. behandlad

Benelli Lupo kommer till Sverige under juni och det 308Winchester som anländer först.

Vapnet tillverkas även i 300WinMag, 30-06, 6,5 Creedmoor, 270Win, 243Win

Cirkapris 19 999:- för samtliga utföranden.