Benelli Lupo Wood - multijusterbar studsare

17.11.2022

Benelli Lupo kommer nu i en klassisk version med en valnötskolv av MonteCarlo-typ perfekt anpassad för kikarsikten och en brungrönanodiserad aluminiumlåda, logos i guldfärg passar perfekt ihop med detta.  Benelli Lupo Wood har en Picatinnyskena istället för klackar som sitter på syntetversionen.

Lupo bygger kring ett minichassi i aluminium med integrerad varbygel vilket ger ett synnerligen välskjutande vapen. På Lupo Wood är aluminiumen brun-grönanodiserad och borstad i olika riktningar för att ytterligare förstärka formspråket.   

Benelli Lupo med syntetkolv lanserades 2021 och var företagets första repeterstudsare. Vapnet var världsunikt med multijusterbar kolv, med samma typ av justerbrickor man har på hagelvapen. Denna möjlighet finns även på Lupo Wood och kolven kan ställas i 36 olika positioner med de tillbehör som följer med i kartongen vid leverans.

Den kikarsiktesanpassade Montecarlokolven gör att man behöver rotera slutstycket ett halvt varv för att få ut det ur vapnet, detta gör man genom att trycka in slutstycksspärren, släppa ut slutstycket en bit ytterligare och sedan rotera det ett halvt varv. Avfasningen i bakkant på slutstycket gör att det passerar kolvkamen. Vid återmontering sätter man in slutstycket upp och ned för in det en bit för att sedan rotera in det på plats.

Lupo slutstycke

Ovanpå vapnet sitter en picatinnyskena direkt vid leverans. Samtliga metalldelar - utom skenan - har Benellis patenterade BE.S.T.-behandling och gör vapnet extremt tåligt mot slitage och korrosion. Även slutstycket och slutstyckshandtaget är BE.S.T. behandlade, slutstycket har tre låsklackar och en utstötare i slutstyckshuvudet. Lupo har en treskotts sub-MOA-garanti. Den friflytande pipan är kallhamrad och Crio-behandlad.

Lupo kommer med ett dubbelradigt femskottsmagasin som kan laddas på plats i vapnet. Säkringen sitter behändigt placerad på kolvhalsen. Avtryckarvikt justerbar mellan 1-2 kg.

Kolvlängden är 350 mm vid leverans, de två förlängningsinsatserna på 12,5 mm vardera gör att man kan justera till 362,5 och 375 mm med det som kommer med vid köp. Det finns en 10 mm längre bakkappa som tillbehör och då kan man får till längderna 360, 372,5 och 385 mm. Drop på kolven kan ändras från 55 mm till 40 mm med den medföljande brickorna vilka även kan justera cast i tre lägen, höger, neutral eller vänster. Rekyldämpning tas om hand av Progressive Comfortsystemet inne i kolven.

Benelli Lupo olika möjliga kolvlängder

Garantier: 10 års garanti mot mekaniska fel.  BEST-behandlade delar 25 års garanti mot rost. Mynnings-broms finns som extra tillbehör, även denna BE.S.T. behandlad

Vapnet tillverkas i .308Win, 300WinMag, 30-06 och 8x57.
Längd 107 cm med 56 cm pipa, 51 cm pipa kommer senare i år. Piporna är gängade 14x1som standard.
Vikt: från 3,2 kg med 51 cm pipa (308Win)
Cirkapris 2022:  24 990:- för samtliga kalibrar och piplängder.