Beretta Silver Pigeon I uppdateras och utvecklas

02.07.2020

Berettas 680-serie är en av världens mest sålda hagelbocksplattformar och den har funnits i ett otal olika varianter genom åren.
Nu lanseras fyra uppdaterade versioner av 686 Silver Pigeon I: vanlig fullstor jaktmodell, Sporting i fullstort utförande samt "Vittoria" en kompaktare modell vilken också kommer i jakt- och sportingutförande.
  Totalt sett kommer det närmare 80 olika utföranden av den nya Silver Pigeon I.

686 Silver Pigeon I uppdateras och utvecklas varsamt, dels rent estetiskt genom en uppdaterad gravyr men framförallt genom att modellen nu genomgående får nya choker och nu har samtliga Optima HP choker vilka tål intensivt skytte med stålhagel och ger bättre och jämnare hagelsvärmar. 

 

686 gravyr

Den största nyheten är att Silver Pigeon I nu även kommer i det kompaktare Vittoria-utförande med kortare kolv som har en liten Monte Carlo kolvkam och ett pistolgrepp med mindre radie än de fullstora kolvarna. Detta gör att man kommer närmare avtryckaren och det passar mindre händer bättre och man får ett mer avslappnat grepp om vapnet. Vittoriamodellen kommer i jakt och sportingutförande med fast eller justerbar kolv för både höger och vänsterskyttar.

686 Vittoria
Silver Pigeon I Vittoria med fast kolv

 

Både den fullstora kolven och Vittoriamodellen kommer i ett Sportingutförande med lite fylligare kolv, bredare spång och manuell säkring. Det perfekta alternativet för den som ska börja lägga mer tid på lerduveskyttet och vill ha lite mer vikt i vapnet för rekylupptagningens skull.

686 justerbar
Beretta Silver Pigeon I med justerbar kolv

 

Totalt sett med de fyra grundutförandena fullstor jakt och sporting samt Vittoria jakt och sporting med fast och justerbar kolv i höger respektive vänsterutförande med olika piplängder och kaliberalternativ för samtliga modeller så finns nya Silver Pigeon I i runt 80 olika specifikationer.  

686 Sporting justerbar
Beretta Silver Pigeon I Sporting