BERETTA ULTRALEGGERO – VÄRLDENS LÄTTASTE HAGELBOCK I STÅL

20.05.2021

Beretta Ultraleggero

Med Beretta Ultraleggero påbörjas en helt ny era inom hagelvapen. Genom banbrytande design flyttar man  gränserna för vad som tidigare varit möjligt att göra. Tack vare en skelettdesign av lådan och ett antal andra viktminskande åtgärder får man en vikt som tidigare endast varit möjlig genom att använda aluminium. Vikten för ett vapen med 61 cm pipa landar på 2,8 kg. cirka 400 gram lättare än motsvarande vapen utan de viktbesparande tekniska lösningarna.

Beretta Ultraleggero news

 

Ultraleggero receiver

 Berettas klassiskA låssystem

Ultraleggero har en klassiskt slank design med Berettas välkända och trygga låssystem baserat på 690-mekanismen. Genom omfattande studier och intensivt testande har sidorna och botten på mekanismen kunnat fräsas ut utan att minska säkerheten i konstruktionen.

Beretta har utvecklat en nya variant på sidplåtar och botten på lådan. De är tillverkade av 3D-printad svart techno-polymer med laserfräst gravyr vilket ger en reflekterande effekt som till viss del överträffar vanlig gravyr. Beroende på hur ljuset faller på gravyren framträder olika mönster och beteckningen Ultraleggero. Dessa svarta delar ger vapnet en helt egen karaktär och passar väl ihop med den svarta ytan på stålet i lådan.

 

Bakkappan Extralight®

Den nya bakkappan Extralight® är  30% lättare än en standardbakkappa. Den är tåligare mot nötning och åldrande och absorberar inte fukt. Allt för att ha en konsekvent viktfördelning i förhållande till det lättare vapnet men ändå en mycket god rekylupptagande förmåga.

 

Ultraleggero Barrel crop

 Piporna

Piporna är Berettas Steeliumpipor på vilka man valt att inte sätta någon mellanspång, även detta för att spara vikt och få rätt balans i vapnet. Vapnet finns med 61, 66, 71 och 76 cm pipor, har 6x6 mm spång och Optima HP-choker för att tåla intensivt stålhagelskytte.

 

 

Ultraleggero stock

Kolven

Kolven är gjord i oljad grade 2,5 valnöt. Kolvmämnena är speciellt utvalda för lätthet utan att kompromissa på hållbarhet eller utseende. Håligheten där kolvbulten går har fått en större urfräsning för att spara vikt. Till att börja med kommer Ultraleggeron med fast kolv med 35/55 drop och samt fast kolv i det kompaktare Vittoriautförandet – det vill säga Berettas lite kompaktare modell med Montecarlo-kolvkam. Under året kommer båda utförandena för vänsterskyttar.

Beretta Ultraleggero levereras i en klassisk Berettakoffert med 3 extra choker, chokenyckel och olja.

Vapnet i korthet

  • Urfräst låda i stål
  • 3d-printade techno-polymer sidor och botten med avancerad gravyr med "hologram-effekt"
  • Avtryckarenhet med aluminiumdetaljer
  • Utvald valnöt med större inre urfäsning
  • Stålhagelgodkända pipor utan mellanspång
  • Framstockslösning från Beretta 694, men med aluminiumdetaljer
  • Extralight® bakkappa
  • Automatsäkring
  • 76mm (3") patronläge