Ranger6 - ny kikarsiktesserie från Steiner

06.11.2020

Steiner Ranger6 en ny serie sikten med  sex gångers zoom, 92% ljustransmission, stort synfält och Steiners högkontrast ED-linser sätter en ny standard för sikten i klassen.

Sedan introduktionen av kikarsiktesserien Steiner Ranger med fyra gångers zoom 2015 har Steiner blivit en av de ledande kikarsiktesleverantörerna för jakt i Europa. Nu tar man ett steg ytterligare och släpper en serie med 6 x zoom; Steiner Ranger6.

Högkontrast ED-linser, ger en krispig naturlig bildåtergivning utan färgstick och gör det tacksamt enkelt att upptäcka viltet. Med 92% ljustransmission får jägaren möjlighet att sitta de där extra minuterna som kan vara avgörande för att lyckas.

Justerrattarna för höjd- och sidledsjustering är förbättrade och ger mycket tydliga klick, detta gör justeringen mer intuitiv och enklare för användaren. Tack vare siktets korta konstruktion är det mycket enkelt att komplettera med värme- eller annan mörkerseende optik.

Siktena har belyst riktmedel 4A-I, med en mycket tydlig röd punkt anpassad för att inte störa mörkerseendet. Rödpunkten blöder inte in i riktmedlet ens vid maximal ljusstyrka i mörkare miljöer. Det är justerbart i 11 nivåer med ett av-läge mellan respektive ljusnivå. Riktmedlet är placerat i andra bildplanet och är alltså inte medförstorande..

Siktet har en 30 mm hårdanodiserad aluminiumtub med en reptålig yta, ytbehandling är samma som används på Steiners militära sikten och har testas till det yttersta. Den användarvänliga hanteringen i kombination med. 

Siktet är vattentätt ned till två meters djup samt är kvävgasfyllt och alltså imfritt.

Ranger6-serien består av fyra modeller vilka kommer i två omgångar. Först ut är 1-6x24 och 3-18x56.

1-6x24mm
Ett klassiskt drevjaktssikte med stort synfält. Vid 1x zoom är synfältet imponerande 40.75m på 100 meter. Det belysta 4A-I riktmedlet är perfekt för snabb måluppfattning på allt rörligt vilt och passar även utmärkt vid klassisk högviltsjakt.  Cirkapris: 16999:-

Ranger6 1-6x24 sidobild
Steiner Ranger6 1-6x24

Ranger 3-18x56mm
Ett universalsikte för de lite längre hållen och vid sämre ljusförhållanden. 56mm objektivet samlar effektivt ihop ljuset. Med det stora synfältet och det fina ljusinsläppet är siktet mycket lämpligt för smygjakt och vakjakt. Den fina belysta punkten i riktmedlet kan ställas på riktigt låg nivå och gör siktet tacksamt att använda i skymning och även på långa håll då punkten inte täcker för mycket av målet.  Cirkapris: 19 999:-

Ranger6 3-18x56 sidobild
Steiner Ranger6 3-18x56