Steiner Ranger LRF 10x42 - Handkikare med laseravståndsmätare

02.06.2022

Steiner Ranger LRF 10x42 är namnet på Steiners första takkantsprismakikaremed laseravståndsmätare. Kikaren har en unikt slimmad design med inga utstickande knappar eller batteriluckor som stör utan är en elegant och ergonomiskt perfekt handkikare.

Avståndsmätaren har inklinometer som beräknar den det horisontella avståndet utifrån vinkeln till målet, och anger detta värde i displayen ihop med det faktiska avståndet. Man kan justera ljusstyrkan på displayen i sex olika nivåer för att få vilsammast möjliga visning av värdena så ögonen kan fokusera på det viktiga.

För att mäta på föremål i rörelse eller på flera objekt i en följd så finns scan-mode i kikaren. Man kan också ställa in avståndsmätaren på att prioritera på antingen närmaste objekt eller den som är längst bort vilket är en stor hjälp vid observation och mätning i terräng med störande objekt. Det finns även möjlighet att ställa in för mätning vid dåligt väder med hög luftfuktighet.  

Steiner Ranger LRF 10x42

Ranger LRF 10x42 är byggt i ett aluminiumhus vilket är klätt med gummiarmering, vi känner igen Steiners högkvalitativa optik som trots de många tekniska lösningarna fortfarande ger klassledande ljusinsläpp, naturtrogen färgåtergivning och skärpa i bilden.

Små detaljer som vrid- och nedfällbara ögonmusslor skapar en mycket användarvänlig och vilsam  avståndsmätare att använda.

Steiner Ranger LRF 10x42 - närbild

Avståndsmätaren drivs av ett trevolts CR2 batteri placerat i framkant av bryggan, och räcker till 2500 mätningar. Min/max mätområde är 25 – 1800 meter.

Noggrannhet:

± 1.0 m. upp till 300 m
± 2.0 m. upp till 600 m
± 0.5 % över  600 m

Min/max mätområde: 25 – 1800 meter.

10 års garanti på optiken och 2 år på elektroniken. Vikt 1100 gram.

Cirkapris 18 499:-

Steiner Ranger LRF västersidan
Steiner Ranger LRF högersidan