Steiner Ranger4

15.04.2021

Steiner Ranger har verkligen tagit plats på den svenska optikmarknaden, nu fem år efter lanseringen kommer den uppdaterade versionen – Ranger4. 

Utvecklingen har skett både in- och utvändigt:

  • förbättrad belysningsenhet med en klarare punkt som inte blöder ut i hårkorset,
  • tydligare klick i justeringsrattarna
  • bättre anodisering av aluminiumtuben ger bättre skydd mot repor
  • två modeller med skena (1-4x24 samt 3-12x56) lanseras till sommaren

Modelen håller fat vid sin korta slanka design.  High-Contrast linser i en 30 mm aluminiumtub ger en ljustransmission på över 90%. 
Steiners patenterade sätt att fylla siktena med kvävgas under tryck gör dem imfria och siktena är vattentätta ned till 2 meter även med skyddshuvarna avskruvade.
Samtliga modeller har belyst 4A-I riktmedel med 5 dagsljusinställningar och 6 stycken nattnivåer. Mellan respektive nivå är belysningen avstängd. Så det är enkelt att komma till rätt nivå igen. 

1-4 x24
Drevjaktsspecialisten med 40 meters synfält i äkta 1 x zoom som gör det möjligt att skjuta med båda ögonen öppna utan förvanskning av bilden. Det belysta riktmedlet justeras enkelt och fungerar perfekt även i starkt dagsljus, den är alltså ett mycket bra alternativ till det fasta rödpunktsiktet.

2,5-10x50
Slank och elegant allroundmodell som passar perfekt på jakten där man går längre sträckor och vill ha bra förstoring utan att behöva bära på för tung optik.  

3-12x56
Ett kraftfullt vaksikte som med sin låga vikt även passar bra på standardvapnet. Den distinkta belysta punkten hjälper dig att placera skottet säkert, även i skymning.

6-24x56
En sann långhållsspecialist med parallaxjustering. 

Läs mer här.