Två nya Benelli Montefeltro hagelvapen

17.11.2022

Benelli Montefeltro – driftsäkra instegmodeller

Benelli lanserar de första modellerna i den helt omarbetade versionen inom i Montefeltrofamiljen.  Det är instegsmodeller med trä- och syntetkolv vilka fått ett flertal tekniska förbättringar samt mindre estetiska uppdateringar.

Genom åren har det funnits en mängd modeller byggda på den extremt driftsäkra Montefeltromekanismen, bland annat COMFORTECH och lättviktsmodellen BECCACCIA. Nu lanserar man två nya basversioner vilka sätter den nya tekniska standarden för Montefeltrofamiljen.   

Benelli har gått igenom hela vapnet och gjort ett stort antal praktiska   uppdateringar för bättre användarvänlighet. Det har fått en större urfräsning vid laddporten samt att varbygelns design underlättar laddning. Utkastarporten har gjorts större och fått en lite lätt bakåtvinklad öppning. Frigörningsknappen för slutstycket är större och även slutstyckshandtaget har gjorts något större och fått ett tydligare mönster för att vara enklare att hantera.

På ovansidan av lådan finns frästa spår för optikmontage, spången är något bredare för att ge bättre pekbarhet och det fiberoptiska kornet är längre än på den förra modellen.

På den estetiska sidan har utsidan av lådan fått lite morderna tolkning med skarpare vinklar och förstärkningslinjer,

Mekanismen är oförändat rekylomladdande i kaliber 12/76 med roterande slutstyckshuvud och anpassad till svensk lagstiftning med  1 + 2 skott.

Både syntet- och träversionen har fått helt omarbetad kolvform baserad på skjutbarhet. Träkolven är tillverkad av lite enklare valnöt med laserskuren nätskärning där framförallt framstockens form sticker ut med en tydlig skiftning i tjocklek - tjockast på mitten - för att fungera optimalt oberoende av anlägg och skjutstil.

Syntetkolvens framstock har samma tema som träkolven men med en mer modern prägling av greppytorna som ger bra grepp oavsett väderlek.    

Kolvlängden är 365 mm, båda modellerna finns med 61, 65, 70 och 76 cm pipa.
Vikten är cirka 3 kg med 70 cm pipa.

Vapnen levereras utan koffert i en nyutvecklad rostskyddande kartong helt utan plast. Det följer med ett kit med brickor för justering av drop och cast, fem choker, chokenyckel och en liten flaska med Benelliolja.

Cirkapriser: Benelli Montefeltro 22 800:-    Benelli Montefeltro Black (Syntetkolv) 19600:-