AseUtra Äänenvaimennin Ljuddämpare

Ase Utra Ljuddämpare

Ljuddämparen minskar gevärets rekyl, ljudnivå och tar i princip bort hela mynningsflamman. Med en Ase Utraljuddämpare gör du ditt gevär till ett ännu mer användbart verktyg oavsett vilken jakt du bedriver. I vårt sortiment hittar du Ase-Utras effektiva ljuddämpare

Ase Utra oy är en av de största tillverkarna av ljuddämpare i världen. Sedan 1994 har företaget utvecklat och tillverkat ljuddämpare i nära samarbete med försvarsmakt och polis och har därmed produkter som motsvarar de allra tuffaste kraven. Ljuddämparna i stål från Ase Utra är extremt tåliga och kräver i princip inget underhåll. De tål mycket intensivt skytte på till exempel skjutbiografer utan att deformeras eller tappa effekt. 

Ase Utra Radien
Radien

Ase Utras aluminiumdämpare - väger under 300 gram. Totallängd på dämparen är 210 mm med 45 mm diameter. Det är en så kallade teleskopdämpare som går in över pipan på vapnet och bygger endast 11 cm framåt. Dämpningen är upp till 31 dB (.308Win.)
Den tillverkas i tre utföranden, helsvart, svart med orange front och cerkotebehandlad i Tungstensfärg. Dämparen tillverkas i kaliber .25  kaliber .30 och 9,3. och finns med med 14x1, 15x1, 18x1, 5/8x24 och 1/2x28 gänga. Maxdiameter på pipa som dämparen passar till är 22,5 mm. 

Ase Utra SL5i Äänenvaimennin Ljuddämpare
SL5i

Denna kompakta dämpare väger nu endast 335 gram och bygger bara 103 mm framåt på vapnet. Finns nu även för 8 mm kulor. 

Ase Utra SL6i Äänenvaimennin Ljuddämpare
SL6i

SL6i är även den exceptionellt lätt och väger så lite som 390 gram. Finns för kaliber .338/9,3 samt för .375. Förlänger vapnet med 147 mm. 

Ase Utra SL7i Äänenvaimennin Ljuddämpare
SL7i

SL7i för kaliber .30 får numera endast användas för icke-magnum kalibrar, detta på grund av viktreduceringen. Man har istället gjort en kombinerad magnum-modell till .300 Win Mag / .338 Lapua Mag. 

Ase Utra Jet-Z Compact Äänenvaimennin Ljuddämpare
Jet-Z™ COMPACT

Uppdaterad version 50- 70 gram lättare än den tidigare varianten men med bibehållen effekt.

Ase Utra Jet-Z CQB Äänenvaimennin Ljuddämpare
Jet-Z™ CQB

En kompakt och effektiv ljuddämpare för jakt eller sportskytte.

Ase Utra Dual pienoiskivääri pistooli vaimennin småviltsstudsaren pistol ljuddämpare
KLASS 3/4 LJUDDÄMPARE

En mycket effektiv ljuddämpare speciellt tillverkad för småviltstudsare.